logo

Bouwkundig / Civiel Technisch Expert - Sedgwick


Rotterdam -
Heb je ruime ervaring als projectleider of projectmanager in de bouw en ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Denk dan eens aan de functie van schade-expert. In deze rol behandel je schades van grote omvang en complexiteit.


Functie omschrijving

Heb je ruime ervaring als projectleider of projectmanager in de bouw en ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Denk dan eens aan de functie van schade-expert. In deze rol behandel je schades van grote omvang en complexiteit. Je onderneemt snel en consistent actie om het verlies te beperken en het bedrijf of bouwproject zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen.

 

Wat ga je doen als bouwkundig / civiel technisch expert?

Binnen de afdeling Major & Complex Loss behandel je grote schaden aan gebouwen, kunstwerken en/of bouwprojecten om volledig focus te kunnen hebben op de begeleiding en afwikkeling. Bij deze grote schaden wordt veelal gewerkt in een team met meerdere vakdisciplines, uiteenlopend van bouwkundig, technisch tot financieel. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • het verrichten van onderzoek naar de toedracht en omvang van (bouwkundige) schades;
 • het verrichten van expertise op locatie in Nederland en in het buitenland;
 • het vaststellen van de omvang en het calculeren van de schades;
 • overleg met verzekeraars, assurantiemakelaars, verzekerden en andere betrokken partijen;
 • opstellen van gedegen rapportages op basis van de bevindingen.

Waarom kies je voor Sedgwick?

Je krijg bij ons een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid. We hechten veel belang aan plezier in het werk en de ontwikkeling van onze mensen. We leiden je dan ook graag op tot volwaardig schade-expert. De functie van schade expert is afwisselend, geen dag is hetzelfde en je bent zowel nationaal als internationaal werkzaam. Je kunt hiernaast uitstekende arbeidsvoorwaarden verwachten zoals:

 • een leaseauto, laptop en telefoon;
 • jaarlijks 28 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband) en de mogelijkheid om voordelig extra dagen bij te kopen;
 • een eindejaarsuitkering.

Ben jij onze nieuwe collega?

Als onze nieuwe expert hoef je nog geen ervaring te hebben met het behandelen van schades. Wel heb je ruime ervaring als projectleider of projectmanager in de bouw en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt heldere en eenduidige rapporten schrijven en bent klantgericht en besluitvaardig. Hiernaast heb je:

 • een afgeronde hbo/wo opleiding in de richting bouwkunde of civiele techniek;
 • ruime ervaring met het begeleiden van grote bouw gerelateerde projecten;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wij zijn Sedgwick

Sedgwick is een Internationale organisatie en marktleider op gebied van schade-expertise en schadebehandeling. In Nederland zijn we al ruim 100 jaar actief als schade-expertisebureau op alle mogelijke gebieden. Jouw 27.000 nieuwe collega`s in 65 landen vertegenwoordigen verschillende achtergronden en culturen en werken vanuit de filosofie Caring Counts. Zorgdragen voor mensen en organisaties staat bij ons altijd centraal.

De afdeling Expertise / Major & Complex Loss
Binnen de afdeling Expertise/MCL zijn in Nederland 65 experts werkzaam in verschillende disciplines: technisch experts, bouwkundigen, brand- en waterschade experts, specialisten in bedrijfsschade en experts op het gebied van transport, product recall en special risks. Kennis delen, informatie uitwisselen en samenwerking staan binnen onze organisatie centraal. Onze experts weten elkaar dan ook goed te vinden in een informele, collegiale en professionele werksfeer.

Is dit jouw baan?

Reageer dan snel door jouw cv en motivatie te uploaden via de “solliciteer” button. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Meike van der Meer (Corporate Recruiter) via 06-15381504 of recruitment@nl.sedgwick.com. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Heb je vragen over de functie?

Michiel Jongeneel (COO Netherlands) beantwoordt jouw vragen graag. Je kunt hem bereiken via 06-23878236 of michiel.jongeneel@nl.sedgwick.com.

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Rotterdam
Meer informatie:
contactpersoon
 
Contact:
Meike van der Meer
Corporate Recruiter
t. 06-15381504
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Bouwkundig / Civiel Technisch Expert bij Sedgwick in Rotterdam inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 7555
 
Vacature geplaatst op 12-12-2020