logo

Expert (Product) Aansprakelijkheid - Sedgwick


Rotterdam -
Ben je werkzaam in de juridische sector en toe aan een nieuwe stap in je carrière? Denk dan eens aan de functie van schade-expert. In deze rol behandel je zelfstandig schades op het gebied van productaansprakelijkheid en recall.


Ben je werkzaam in de juridische sector en toe aan een nieuwe stap in je carrière? Denk dan eens aan de functie van schade-expert. In deze rol behandel je zelfstandig schades op het gebied van productaansprakelijkheid en recall. Een dynamische functie waarbij je veel contact hebt met zowel nationale als internationale partijen.

Schades behandelen op het gebied van Productaansprakelijkheid en Recall

Bij productaansprakelijkheid gaat het in bijna alle gevallen om contractuele Business to Business aansprakelijkheid, waarbij een product is betrokken. Het werkgebied omvat onder meer voedingsmiddelen, verpakkingsmiddelen en diervoerders, maar ook tal van andere grondstoffen en producten, waaronder medische apparatuur, chemicaliën en machines. Als expert ben je verantwoordelijk voor het objectief vaststellen van schades en de oorzaak hiervan:

 • je informeert de betrokken partijen correct en op het juiste moment in het schadedossier, in lijn met de eisen, wensen en behoeften;
 • je voert de regie in het schadeproces en denkt mee over oplossingen;
 • je onderhoudt, samen met collega’s, een sterk relatienetwerk met opdrachtgevers voor directe opdrachtverstrekking in het eigen vakgebied en cross selling naar andere vakgebieden.

Waarom kies je voor Sedgwick?

Je krijg bij ons volop mogelijkheden om je te ontwikkelen tot volwaardig schade-expert. Je kunt relevante opleidingen volgen en je krijgt begeleiding van ervaren collega-experts. De functie van expert productaansprakelijkheid en recall is afwisselend, geen dag is hetzelfde en je bent zowel nationaal als internationaal werkzaam. Je kunt hiernaast uitstekende arbeidsvoorwaarden verwachten zoals:

 • een leaseauto, laptop en telefoon;
 • jaarlijks 28 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband) en de mogelijkheid om voordelig extra dagen bij te kopen;
 • een eindejaarsuitkering;
 • flexibiliteit in werklocatie en indelen van werkzaamheden.

Ben jij onze nieuwe collega?

Als onze nieuwe expert hoef je nog geen ervaring te hebben met het behandelen van schades. Wel beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en kun je snel, helder en beknopt goed leesbare en eenduidige rapporten schrijven. Je bent klantgericht en besluitvaardig. Hiernaast heb je:

 • een afgeronde juridische wo opleiding;
 • minimaal vijf jaar werkervaring en ervaring met projectmatig werken;
 • affiniteit met techniek;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wij zijn Sedgwick

Sedgwick is een Internationale organisatie en marktleider op gebied van schade-expertise en schadebehandeling. In Nederland zijn we al ruim 100 jaar actief als schade-expertisebureau op alle mogelijke gebieden. Jouw 27.000 nieuwe collega`s in 65 landen vertegenwoordigen verschillende achtergronden en culturen en werken vanuit de filosofie Caring Counts. Zorgdragen voor mensen en organisaties staat bij ons altijd centraal.

De afdeling Expertise / Major & Complex Loss
Binnen de afdeling Expertise/MCL zijn in Nederland 65 experts werkzaam in verschillende disciplines: technisch experts, bouwkundigen, brand- en waterschade experts, specialisten in bedrijfsschade en experts op het gebied van transport, product recall en special risks. Kennis delen, informatie uitwisselen en samenwerking staan binnen onze organisatie centraal. Onze experts weten elkaar dan ook goed te vinden in een informele, collegiale en professionele werksfeer.

Is dit jouw baan?

Reageer dan snel door jouw cv en motivatie te uploaden via de “solliciteer” button. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Meike van der Meer (Corporate Recruiter) via 06-15381504 of recruitment@nl.sedgwick.com. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Heb je vragen over de functie?

Michiel Jongeneel (COO Netherlands) beantwoordt jouw vragen graag. Je kunt hem bereiken via 06-23878236 of michiel.jongeneel@nl.sedgwick.com.

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Rotterdam
Meer informatie:
contactpersoon
 
Contact:
Meike van der Meer
Corporate Recruiter
t. 06-15381504
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Expert (Product) Aansprakelijkheid bij Sedgwick in Rotterdam inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 7557
 
Vacature geplaatst op 12-12-2020