logo

Pensioenspecialist Werkgeverszaken - PGB Pensioendiensten


Amsterdam -
Weet jij alles over loonadministratie en pensioenen? En word jij er blij van om anderen te helpen met die kennis? Dan zoeken wij jou!


Weet jij alles over loonadministratie en pensioenen? En word jij er blij van om anderen te helpen met die kennis? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Dagelijks verzorgt de afdeling Werkgeverszaken de complete pensioenadministratie van werkgevers en administratiekantoren. Samen met je collega’s verzorg je voor onze werkgevers:

 • De aansluiting van nieuwe werkgevers;
 • Het handhaven van de verplichtstelling;
 • De facturatie van de premie (eindafrekeningen, voorschotnota’s en correctienota’s);
 • De verwerking van dienstverbandgegevens en werkgevermutaties.

Je bent proactief. Alle werkzaamheden die op jouw pad komen, pak je snel en zelfstandig op. Je handelt naar eigen kennis en inzicht, binnen de gestelde kaders. Door verbetervoorstellen te doen, ga je actief aan de slag met mogelijkheden tot verbetering die je ziet in processen, werkafspraken of regelingen. Je voert als gebruiker testwerkzaamheden uit. Je stelt werkinstructies op en zorgt dat deze actueel blijven. In voorkomende gevallen leid je collega’s op.

Als team bepalen we samen de prioriteit van de werkzaamheden per week in onze ‘dagstart’. Dat doen we vanuit de kernwaarden: klantgericht, samenwerken en kostenbewust. De afdeling Werkgeverszaken bestaat uit 18 mensen.

Wie ben jij?

Je bent een positief ingestelde teamspeler die klantgericht communiceert. Je bent kritisch op je eigen werk, dat van je collega’s en op processen. Je bent analytisch ingesteld en hebt een natuurlijke drive en nieuwsgierigheid tot het willen doorgronden van (keten)processen en systemen. Je zoekt altijd naar verbetering. Je bent op je best in een dynamische werkomgeving en werkt graag met ambitieuze doelen. Je bent een “zelfstarter” en weet je collega’s mee te nemen. Verder ben je analytisch en oplossingsgericht en pak  je je eigen verantwoordelijkheid.

Verder heb je…

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Relevante pensioenopleiding(en);
 • Zeer goede kennis van MS Office, met name Excel en Word.

En bij voorkeur ook…

 • Ervaring met MAIA en/of aanverwante pensioenadministratiesystemen;
 • Ervaring met Uniforme Pensioenaangifte;
 • Ervaring met Lean/continu verbeteren;
 • Ervaring met loonadministratie.

Wie zijn wij?

Wij zijn PGB Pensioendiensten, de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Wij zijn een innovatieve organisatie met een sterke, open cultuur. We volgen nieuwe trends en ontwikkelingen en willen het beste resultaat voor de deelnemers bereiken door te innoveren. Met een vermogen van circa € 28 miljard is Pensioenfonds PGB het 9e pensioenfonds van Nederland. En Pensioenfonds PGB groeit! Wij behoren tot de snelst groeiende pensioenfondsen met de overtuiging dat met een grotere omvang de belangen van de deelnemers versterkt worden. Op dit moment verzorgen wij met 250 medewerkers de pensioenen van ruim 330.000 deelnemers.

Wat bieden wij jou?

Een leuke baan bij een informele, groeiende organisatie die volop in ontwikkeling is. Met een open sfeer en fijne collega’s. Ook krijg je bij ons veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo bepaal jij zelf hoe je jouw werk indeelt. En heb je de ruimte om jezelf te ontwikkelen via trainingen en opleidingen.

Verder krijg je…

 • een passend salaris, inclusief 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • flexibele werktijden;
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • volledige vergoeding als je met het OV reist. Zo stimuleren wij een kleinere ecologische footprint.
Locatie:
Amsterdam
Meer informatie:

Ben jij dé persoon voor deze baan?  Stuur dan je motivatie + cv Judith Huizinga, via hr@pgbpensioendiensten.nl. Heb je vragen over de functie? Mail dan gerust met Koen van Amerongen, Pensioenspecialist Werkgeverszaken, via k.van.amerongen@pgbpensioendiensten.nl. We sluiten de vacature wanneer we een geschikte kandidaat hebben. Een pre-employment screening is onderdeel van het selectieproces.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Pensioenspecialist Werkgeverszaken bij PGB Pensioendiensten in Amsterdam inclusief CV via de website van PGB Pensioendiensten.

 
 
Vacature geplaatst op 7-10-2019 21:11:05